USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Alta löytyy yleisimpiä kysymyksiä ja niihin vastaukset. Jos et löytänyt vastausta, lisää kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla siivous(at)aratto.fi tai soittaa meille p. 040 809 8707.

Mitä perussiivoukseen kuuluu?

 • Perussiivouksen raami on: Tarkka imurointi, lattioiden kostea pyyhintä, pölyjen pyyhintä vapailta pinnoilta, keittiön puhdistus (altaat, hanat, tasot, vetimet, kaappien ovet, välitilat jne.) 
 • wc- ja suihkutilojen pesu (wc- istuin, lavuaarit, hanat, tasot, kiinteiden kalusteiden pyyhintä, lasi ja peilipinnat, suihku/kylpyamme jne.) 
 • Peilien puhdistus/kiillotus 

Tuleeko ilmoitettuun tuntihintaan jotain lisäveloituksia?

 • Tuntihinnan (kertaluontoinen, että sopimus hinta) lisäksi yleiskustannusten nousun takia lisäämme palvelutapahtuman veloitukseen huoltoautokustannuksen (9,60€). Korotus astuu voimaan 1.3.2020. Tuntihinta sisältää ALV:n 24%, siivous- välineet ja tarvikkeet. Meillä on myös sama tuntiveloitus maanantaista perjantaihin.

Pitääkö minun olla itse paikalla kun siivoojat tulevat?

 • Tämä on ihan teidän itsenne päätettävissä. Voitte olla kotona tai vain päästää siivoojat sisälle asuntoonne ja he lukitsevat ovet kun ovat valmiita. Avaimen voi myös antaa käyttöömme, useasti näin toimitaan sopimussiivousasiakkaidemme kanssa.

Mitä sopimussiivous tarkoittaa?

 • Teemme kirjallisen sopimuksen asuntonne jatkuvasta siivoamisesta (minimissään 4 viikon välein) Sopimukseen kirjataan tehtävät työt, siivouksen toistuva ajankohta, sovittu tuntimäärä jne.  

Voiko lemmikkieläimet ja lapset olla kotona siivouksen aikana?

 • Tämäkin on teidän päätettävissä. Siivoojamme eivät pelkää lemmikkejä tai lapsia, tietysti jonkinlainen työrauha pitää olla, että siivoojamme voivat tehdä sovitut työt sovitun ajan puitteissa. 

Mitä jos minun pitää peruuttaa sovittu siivous?

 • Peruutukset edellisenä päivänä klo 12 mennessä, muuten veloitamme 50% sovituista kustannuksista. Sairaustapaukset käsittelemme tietysti erikseen.

Miten minun pitää toimia kun olen todella allerginen esim. pölyille ja tuoksuille?

 • Voimme suorittaa siivouksen myös täysin tuoksuttomilla pesuaineilla, jotka ovat myös kasvipohjaisia sekä ympäristöystävällisiä. Suosittelemme myös kysymään höyrypuhdistuksesta, se on oiva apu nimenomaan allergiatalouksiin. Höyryllä pystytään tappamaan mm. pölypunkit ja samalla kun siivousta suoritetaan, laite puhdistaa myös sisäilmaa. 

Mitä jos minulla on ns. ”erityistarpeita” esimerkiksi korkealla kaappeja tai ikkunoita jotka haluaisin siivottavan?

 • Erityistarpeista pyydämme mainitsemaan aina etukäteen, jotta osaamme varautua esim. oikean korkuisilla tikkailla. Vielä emme ole joutuneet kertaakaan vastaamaan ”Ei” kun kyseessä on ollut joku kinkkisempi tilanne.

Tuovatko siivoojat omat välineet?

 • Kyllä. Meiltä tulee kaikki tarvittavat aineet sekä välineet. Myös imuri. Tietysti jos tahdotte että käytämme teidän omia välineitänne, sekin onnistuu, mutta mieluiten käytämme omia ”työkalujamme”. Joka kohteeseen meillä on eri siivousvälineet, jotka on pesty 90- asteessa.

Entä jos sattuu vahinko ja siivooja vahingossa rikkoo jotain kotonani?

 • Tietysti pyrimme siihen, että mitään vahinkoa ei sattuisi. Siivoojamme ovat ammattilaisia sekä aina varovaisia ja kunnioittavat toisen kotia. Jos joku vahinko pääsisi tapahtumaan, Arattolla on vakuutukset tämmöisten tilanteiden varalle. 

Me olemme Arattolla tunnettuja siitä, että käytämme siivouskohteissamme maalaisjärkeä, joten sovitun ajan puitteissa teemme kaikenlaista siivousta. Erityistoiveista (esim. isojen mattojen ulosvienti, korkeat paikat) pyydämme mainittavan aikaa varatessa, jotta osaamme varautua oikeanlaisilla välineillä.

Jos sinulle heräsi muita kysymyksiä, älä epäröi kysyä – vastaamme niihin mielellämme. Yhteystietoihin pääset täältä